Ana Sayfa > Okulumuz Hakkında

Ankara Üniversitesi Beşevler Anaokulu

Telefon : 0312 2125656/3084
Belgegeçer : 0
Eposta Göndermek için tıklayınız
WEB https://ankarauniversitesibesevleranaoku.meb.k12.tr
Adres : EMNİYET MAH. DÖGOL CAD. NO 4/31 YENİMAHALLE / ANKARA
VİZYON : Okulumuzun vizyonu; çocukların gelişim düzeyleri, ilgi alanları ve ihtiyaçlarına göre hazırlanan eğitim programı, bilimsel bilgiyi ön plana çıkaran, sanatsal, sosyal ve kültürel etkinliklere önem veren, yaratıcılığı destekleyen eğitim anlayışı ve aile katılımına olan desteği ile ulusal düzeyde bilinen ve tercih edilen bir kurum olmaktır. Ayrıca sürekli hizmet içi eğitimi alan öğretmenleriyle alanında uzmanlaşmış personeli ile özgüveni gelişmiş çocuklarıyla okul öncesinde fark yaratmaktır. Bu görüş doğrultusunda hedefimiz; Çocuklara kendi etkinliklerini seçebildikleri ortamlar hazırlayarak, onların plan oluşturma, izleme, uygulama, tamamlama ve yorum yaparak kendilerini ifade etme ve öz disiplin yeteneklerini geliştirmelerine olanak tanıyan Çocukların öğrenmede etkin, seçici ve karar verici, öğretmenin ise daha pasif, teşvik ve rehberlik edici, öğrenmeyi kolaylaştırıcı bir görev üstlenmesini sağlayan Okul velilerin eğitsel etkinliklere katılımını sağlayarak, çocuğun ev yaşantısı ile okul yaşantısını birleştirmesine ve çocuk-aile ikilisinin birlikte öğrenmesine katkıda bulunan Toplumun değerlerine ve özelliklerine uygun ancak evrensel özellikleri de göz ardı etmeyen, Personelinin yüksek motivasyonla çalıştığı ve bu motivasyonun getirdiği olumlu özellikleri çocuklara yansıttığı, çalışanlarının ve velilerinin bu okulda olmaktan mutluluk ve gurur duyduğu Personelinin, velilerinin ve öğrencilerinin parçası olmaktan mutluluk ve gurur duyduğu, araştırmacı kimliğini yeni projelerle destekleyen, bilime katkıda bulunan ve sürekli gelişim gösteren bir okul olmaktadır.
MİSYON : Kurumumuzda öğrenciler; bilgiyi ezbere dayalı olarak değil araştırarak, sorgulayarak, yaparak ve yaşayarak edinirler. Çocuklar; paylaşımcı, kendini ifade edebilen, sorumluluk sahibi, kendi haklarını korurken başkalarının haklarına saygı gösteren, değerlerimize, gelenek ve göreneklerimize karşı duyarlı, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı bireyler olmak üzere eğitim alırlar. Okul öncesi eğitimde yeni gelişmeleri takip ederken sadece çocuklarımıza değil aynı zamanda yetişkinlere de günümüz eğitim koşullarına uygun bilgi vermekteyiz. Okulumuzda velilerimize yönelik açık kapı politikası izlenmekte ve Cooperative yaklaşımı benimsenmektedir. Bu nedenle aile katılımını gönülden desteklemekte ve onlara kendilerini çocuk eğitimi ve gelişimiyle ilgili konularda geliştirebilecekleri, öğretmenlerimizle birlikte çocuklarının eğitimiyle ilgili sorumlulukları paylaşabilecekleri ve sınıflarında çocuklarıyla birlikte vakit geçirebilecekleri bir ortam sunmaktayız. Sürekli hizmet içi eğitimi alan öğretmenleriyle alanında uzmanlaşmış personeli ile özgüveni gelişmiş çocuklarıyla okul öncesinde fark yaratarak her açıdan ülkemizin en iyi ve benzer kurumlara liderlik edebilecek okullarından biri olmayı hedef edinmekteyiz
BAŞARILAR :

Öğretmen :5
Öğrenci :70
Oyun Odası :1
Kütüphane Kitap Sayısı :20
Yemekhane :1
Öğretim Şekli :NORMAL EĞİTİM
Saatler : 08.00-18.00
Bağlantı : ADSL
Yabancı Dil : İNGİLİZCE
Isınma : DOĞALGAZ
Servis : BULUNMAMAKTADIR
Ulaşım :
Yerleşim Yeri : EMNİYET MAHALLESİ DOGÖL CADDESİ 4/31 YENİMAHALLE/ANKARA
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : İl merkezine 3 km,İlçe merkezine 3 km. Ankaray ( Beşevler İstasyonu ), Beşevler yönüne gelen tüm dolmuş ve otobüslerle rahatça ulaşabilirsiniz.
Kontenjan Bilgileri :
Sportif Etkinlikler :
Bilimsel Etkinlikler :
Proje Çalışmaları :
Yazdır :